“Sigaranın Sön(dür)düğü Yer” Başlıklı Proje GSB tarafından Desteklenmeye Hak Kazandı

Gençlik Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri kapsamında “Sigaranın Sön(dür)düğü Yer” başlıklı proje desteklenmeye hak kazanmıştır. Eğitim Bilimleri Bölümü Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik programı öğrencileri Tuğba KABAL ve Seher KILIÇ ve Ölçme Değerlendirme ABD Başkanı Dr. Öğr Üyesi Sema SULAK koordinatörlüğünde yürütülen projede sigaranın insan sağlığına verdiği zarara dikkat çekilmesi hedeflenmiştir. 3 boyutlu pleksi bir malzemeden yapılması planlanan insan maketinde akciğer kısmı izmarit atmaya uygun olarak tasarlanacaktır. Bu sayede sigaranın akciğerler üzerindeki etkisi imajine edilerek sigara içme davranışlarında değişim oluşturup oluşturmadığı araştırılacaktır. Türkiye çapında düzenlenen proje çağrısına 25.000 proje başvurmuş ve 1001 proje desteklenmiştir. Proje koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Sema SULAK Burdur ilinde düzenlenen proje bilgilendirme toplantısına katılarak projeyi başlatmıştır. Proje yürütücüleri RPD Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Başkanı Sinem Tarhan Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nuriye SEMERCİ ve Dekanımız Çetin SEMERCİ’ye sağladıkları destek ve motivasyonlardan dolayı teşekkür ettiklerini belirtmiştir. Projede görev alan değerli hocamız ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.