Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü Paneli Gerçekleştirildi

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Güncel Yaklaşımlar ve Çözümler’ paneli düzenlendi.

Panel başlangıcında İsrail’in Filistin halkına yönelik uyguladığı insan hakları ihlallerine dikkat çekildi. Ellerini kırmızıya boyayan katılımcılar, beyaz zemin üzerine Filistin halkının yanında bizde varız diyerek el kaldırdı. “İsrail’e Tepki” ve “Filistin’e Destek” yazılı dövizleri taşıyarak yaşanan insan hakları ihlallerine karşı ‘dur’ çağrısı yapıldı.

Panelde RPD Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi İhsan Çağatay Ulus, TÜBİTAK tarafından desteklenerek kitaplaştırılan ‘Sağlıklı ve Saygılı İlişkiler Programı: Şiddeti Önlemek İçin Erkeklerle Grup Uygulamaları’ projesi hakkında bilgi verdi.

Ulus, “Biz eğitimcilerin erkeklere farkındalık kazandırmamız, olaya bakış açılarını değiştirmemiz oldukça önemli. Türkiye’de ilk defa kadına şiddet uygulayan ve tedbir karar almış erkeklerle uygulamalı bir model olarak Doç. Dr. Zeynep Turhan hocamız öncülüğünde bir proje geliştirdik. Biz insan davranışlarını değiştirerek şiddeti önlemeye çalıştık. Bu uzun bir süre ve ciddi bir emek ister. Ancak bazı şeyleri değiştirmek için bir adım gerekir. Türkiye’de bu uygulamaların artmasını temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.

Soru ve cevapların alındığı panel, konuşmacılara teşekkür belgesi takdimi ve günün anısına hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.