image/svg+xml
image/svg+xml

"I. Çevrim İçi PDR Günleri Etkinliği" Düzenlendi

Fakültemiz Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Kulübü Yönetim Kurulu tarafından 22-23 Mayıs 2021 tarihlerinde “Çevrim İçi PDR Günleri” düzenlendi. Yoğun ilginin olduğu etkinliğe; Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Orhan UZUN, Dekanımız Sayın Prof. Dr. Çetin SEMERCİ, Türk PDR Derneği Genel Başkanı Uzm. Psk. Dan. Oğuz ÖZAT, davetli misafirler, PDR öğretim üyeleri, PDR Kulübü yönetim kurulu üyeleri ve farklı illerden toplamda 450 öğrenci katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz, hafta sonuna denk gelmesine rağmen etkinliğe ilginin yüksek olduğunu, etkinlik temasının TÜBİTAK projeleri ile bütünleştirilebileceğini ve psikolojik sağlamlığın günümüzde en çok ihtiyacımız olan kavramlardan biri olduğunu ifade etti. Açılış konuşmasında bulunan Türk PDR Derneği Genel Başkanı Uzm. Psk. Dan. Oğuz ÖZAT ise Bartın Üniversitesi PDR ailesine 2. defa davet edildiğini, öğrencilerin ilgilerinin ve mesleğe olan duyarlılıklarının yüksek olduğunu, Üniversitemizin genç bir üniversite olmasına rağmen etkili bir bilim merkezi olduğunu belirtti. Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çetin SEMERCİ, psikolojik sağlamlığın hem günümüzde hem de ilerleyen süreçlerde bütün insanlar için büyük bir öneme sahip olduğunu, PDR Programının EPDAD tarafından akredite edildiğini ve Yüksek Lisans Programının da bu yıl açıldığını belirtti. Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Burcu DUMAN, PDR Kulübü hakkında ve eğitim programları hakkında bilgiler verdi. PDR Kulübü Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Bilge SULAK AKYÜZ ise etkinliğin uzun bir çalışma sonucu ortaya çıktığını, kulüp yönetim kurulu üyelerinin bu konuda özveriyle ve yılmadan çalıştıklarını, psikolojik sağlamlık temasının içinde bulunulan salgın döneminde önem arz etmesi sebebiyle seçildiğini ifade etti.

22 Mayıs 2021 Cumartesi günü Ohio Üniversitesi Öğretim Elemanı Prof. Dr. Christine Suniti BHAT, “Nurturing the HERO In You” konulu anlatımıyla; Ankara Üniversitesi Öğretim Elemanı Dr. Öğr. Üyesi Tansu MUTLU ÇAYKUŞ, “Çocuklarda Travma” konulu anlatımıyla; Ankara Üniversitesi Öğretim Elemanı Prof. Dr. İlhan YALÇIN, “Psikolojik Danışmanlar İçin Özfarkındalık ve Yılmazlık” konulu anlatımıyla ve Düzce Üniversitesi Öğretim Elemanı Arş. Gör. Dr. Pınar ÖZDEMİR, “Yakın İlişkiler Psikolojik Sağlamlığı Nasıl Etkiler?” konulu anlatımıyla etkinliğin ilk gününe katkı sağladılar.

23 Mayıs 2021 Pazar günü Hasan Kalyoncu Üniversitesi Öğretim Elemanı Dr. Öğr. Üyesi Gökçen AYDIN, “Kabul Kararlılık Terapisi ve Psikolojik Sağlamlık” konulu anlatımıyla; TED Üniversitesi Öğretim Elemanı Nilüfer Havva VOLTAN ACAR, “PDR’de Yanlış Kullanılan Sözcükler” konulu anlatımıyla; Balıkesir Üniversitesi Öğretim Elemanı Prof. Dr. Uğur GÜRGAN, “Yılmazlık Odaklı Yaşam Becerileri” konulu anlatımıyla; Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahiddin ÖĞÜLMÜŞ, “Türkçe Bir Kavram Olarak Yılmazlık” konulu anlatımıyla ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Elemanı Prof. Dr. Nurten SARGIN, “COVID-19 ve Travmatik Etkileri ile Yılmazlık” konulu anlatımıyla etkinliğin ikinci gününe katkı sağladılar.

Etkinliğin sonunda Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çetin SEMERCİ imzalı “Teşekkür Belgesi”, Kulüp Başkanı Kübra Nur TAŞKÖPRÜ’ye, Kulüp Başkan Yardımcısı Mustafa TORAN’a, Kulüp Yönetim Kurulu Üyeleri Ümit Battal SEYFİ’ye, Şeyhmus ALAK’a ve Zeynep AŞUT’a takdim edildi.
  • “Sosyal İçerme Bağlamında Hayat Boyu Öğrenme” Paneli

  • Girişimci Kadınlar Etkinliği Düzenlendi

  • Bölümümüzde Göreve Başlayan Dr. Öğr. Üyesi Gökhan SAVAŞ'a Oryantasyon Programı Düzenlendi

  • Bölümümüzde Göreve Başlayan Dr. Öğr. Üyesi Ayşe BİLİCİOĞLU GÜNEŞ'e Oryantasyon Programı Düzenlendi

  • Bölümümüzde Göreve Başlayan Dr. Öğr. Üyesi Gülşah KAÇMAZ EKİCİ'ye Oryantasyon Programı Düzenlendi

  • Doç. Dr. Gülsün Şahan'dan Köy Okulunun Yönetimi Adlı Kitap Bölümü

  • PDR Programı Öğrencimiz Selin PİRİ Psikolojik Danışman Öğrenci Konseyi (PDOK) Temsil Heyeti Dış İlişkiler Sekreterliğinde Göreve Başladı

  • Mezunlarımızla "Yarının Işığında: Mezunların İyi Oluş Yolculuğu" Etkinliğinde Buluşuldu

  • Bölümümüz Öğrencileri ve Akademik Danışmanları ile Saha Ziyaretlerine Ön Hazırlık Toplantısı Yapıldı

  • Bölümümüz Öğretim Elemanları ile Saha Ziyaretlerine Ön Hazırlık Toplantısı Yapıldı