Doç. Dr. Sinem TARHAN PDR Merkezi Müdürlüğüne Atandı

Bölümümüzün Öğretim Üyelerinden Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Sinem TARHAN PDR Merkezi Müdürlüğüne Görevlendirildi.

Bartın Üniversiten bağlı olarak kurulan Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü görevine Rektörümüz Prof. Dr. Orhan UZUN tarafından Doç. Dr. Sinem TARHAN görevlendirilmiştir.

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi 30 Ocak 2020 tarihinde YÖK'un onayı sonrası Resmi Gazete yayınlanan yönetmelik ile kuruldu.  İlgili yönetmelik için tıklayınız.

Başta öğrenciler olmak üzere tüm üniversite mensuplarının sosyal, duygusal ve bilişsel yönden sağlıklı bir gelişim sürdürebilmelerine destek olmak amaçlanıyor. Merkez bünyesinde, öğrencilerin öğrenim hayatları, idari ve akademik personelin ise mesleki hayatı boyunca ortaya çıkabilecek olan çeşitli destek ihtiyaçlarına yönelik “önleyici ve gelişimsel” çalışmalar yürütülecek. Üniversite öğrencilerinin azami düzeyde yararlanabilmesi, eğitim-öğretim yaşamına uyum sağlaması ile sosyal, duygusal, bilişsel ve kariyer gelişmelerine yardımcı olunacak.

Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde, Üniversitemiz bünyesindeki ilgili akademik birimlerle iş birliği içinde yurt içi ve yurt dışında Psikolojik Danışma ve Rehberlik alanı ile ortak araştırma ve uygulamalar ile eğitimler de gerçekleştirilebilecek.