Bartın Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programını Seçmek için Nedenler

• Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Lisans Programı mezunları geniş bir çalışma ve istihdam alanına sahiptir. Mezunlar rehber öğretmen ve psikolojik danışman unvanlarını almaktadırlar. Öncelikli çalışma alanları devlet okullarında veya özel okullarda bulunan rehberlik servisleridir. Bunun yanı sıra Rehberlik ve Araştırma Merkezleri (RAM), Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri, Anaokulu ve Kreşler, Özel Psikolojik Danışma Merkezleri, Adalet Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı gibi farklı kurumlarda çalışabilirler. Mezunlar ayrıca lisansüstü eğitime devam etme imkanına ve akademik kariyer olanaklarına sahiptirler.
  • Bartın Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programı alanında uzman öğretim elemanlarından oluşan genç ve dinamik bir kadroya sahiptir.
  • Öğrenciler 4 yıllık eğitimleri boyunca teorik ve uygulamalı dersler almaktadır.
  • Öğrencilerimiz bölümümüze tahsis edilen 3 psikolojik danışma uygulama odasında bireyle danışma ve kariyer danışmanlığı uygulamalarını gerçekleştirerek deneyim kazanmaktadırlar.
  • Bartın Üniversitesi PDR kulübü aktif olarak yıl içinde birçok etkinlik düzenlemektedir. Örn. Kitap ve film analizleri, söyleşiler, eğlence programları vb. Bunlara ek olarak bölümümüz ve PDR kulübü iş birliği ile alanlarında uzman tanınmış uygulamacı ve akademisyenler üniversitemize davet edilmekte, atölye çalışmaları ve seminerler düzenlenmektedir.
  • Öğrencilerimizin, farklı üniversitelerde düzenlenen PDR günleri, öğrenci kongreleri ve bilimsel etkinliklere dahil olması desteklenmektedir
  • Bartın Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü öğrencileri farklı bölümlerde çift anadal ve yandal fırsatlarına ek olarak yurt içinde Farabi, yurt dışında Erasmus gibi çeşitli değişim programlarına da katılma imkânına sahiptir.