Bartın Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programını Seçmek için Nedenler

• Bartın Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programı alanında uzman öğretim elemanlarından oluşan genç ve dinamik bir kadroya sahiptir.
  • Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programı mezunları geniş bir çalışma ve istihdam alanına sahiptir. Programdan mezun olan kişiler psikolojik danışman ve rehber öğretmen unvanlarını alarak geniş bir yelpazede çalışma imkânı bulabilmektedir. Öncelikli çalışma alanları devlet okullarında veya özel okullarda bulunan rehberlik servisleridir. Bunun yanı sıra Rehberlik ve Araştırma Merkezleri (RAM), Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri, Anaokulu ve Kreşler, Özel Psikolojik Danışma Merkezleri, Adalet Bakanlığı, Spor ve Gençlik Bakanlığı, Sağlık ve Sosyal Hizmetler gibi çok çeşitli alanlarda çalışabilirler. Mezunlar özel kurumlarda da çeşitli kariyer fırsatlarına sahiptirler.
  • Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programı uygulamaya yer veren yüksek lisans ve doktora programları açısından ülkemizde gelişmiş bir alandır. Mezunların eğitime devam etme veya öğretim elemanı olmak için akademik kariyer yapma olanakları geniştir.
  • Bunların dışında Bartın Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık öğrencilerimiz farklı bölümlerde çift anadal ve yandal fırsatlarına ek olarak Yurt içi ve Yurt dışında Farabi, Erasmus ve Socrates gibi çeşitli değişim programlarına da katılma imkânı bulmaktadırlar.
  • Bartın Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık programımı öğrenci ve öğretim elemanlarınca yıl içinde çeşitli verimli etkinlik ve seminerler düzenlenmektedir.

• Mezunlarımızla "Yarının Işığında: Mezunların İyi Oluş Yolculuğu" Etkinliğinde Buluşuldu

• Bölümümüz Öğrencileri ve Akademik Danışmanları ile Saha Ziyaretlerine Ön Hazırlık Toplantısı Yapıldı

• Bölümümüz Öğretim Elemanları ile Saha Ziyaretlerine Ön Hazırlık Toplantısı Yapıldı