image/svg+xml
image/svg+xml

2017-2018 Yabancı Dil Muafiyet Sınavı Duyurusu

Yabancı Dil Muafiyet Sınavları Eğitim Fakültesi Öğrencileri için 12 Eylül 2017 (yarın) saat 10.30'da Mehmet Akif Ersoy (Sözel Derslik) Binası Amfi 10 ve Amfi-15'te  yapılacaktır.
 

YABANCI DİL I ve YABANCI DİL II (İNGİLİZCE) DERSİ MUAFİYET SINAVINA GİRECEK ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

 

 

2017-2018 eğitim öğretim yılı Yabancı Dil I-II Muafiyet Sınavı 12 Eylül Salı günü saat 10.30’da öğrencilerin kendi Fakülte ve Yüksekokullarında, Fakülte ve Yüksekokul yönetimi tarafından belirlenen sınıflarda yapılacaktır.

1- Sınav 80 çoktan seçmeli (test) sorudan oluşmakta ve iki saat sürmektedir. Sınavın birinci bölümünde Yabancı Dil I, ikinci bölümünde Yabancı Dil II derslerine ait sorular bulunmaktadır.

2- Bu sınava Yabancı Dil I ve Yabancı Dil II derslerini almak istemeyen öğrenciler girebilirler.

3- Öğrenciler için bu sınava girmek zorunlu değildir.

4- Muafiyet sınavına girmek istemeyen öğrenciler bu dersleri dönem içerisinde alacak ve sınavlarına gireceklerdir. Bu dersler üniversitemizde uzaktan eğitimyoluyla verilecektir.

5- Sınav yıl sonunda ulaşılacak seviyeyi esas aldığı için seviyesi genellikle öğrencilerimizin beklediğinden yüksek olmaktadır. Bu nedenle, belirli bir İngilizce birikimi (pre-intermediate: alt orta / CEFR: A2-B1) olmayan öğrencilerimizin bu sınava girmesi tavsiye edilmemektedir. Ancak tercih yine de öğrencilerimizindir.

6- Sınavda bağıl değerlendirme yapılacaktır. Bu sınavdan alınan puanlar dönem sonu ortalaması olarak öğrencilerin not hanelerine girilecektir.

7- Sınava gireceğini önceden bildirmeyen öğrencilerimiz sınava alınmayacaklardır.

 

İlgilenen öğrencilerimize önemle duyurulur.

 

Bartın Üniversitesi
Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı
İletişim Tel.: 0 378 223 5348